Postural träning

Gravitationen, oavsett om vi står, sitter eller ligger ned måste vi förhålla oss till den. Om vår hållning inte är optimal så börjar vi kompensera och vipps skapas problem. Din smärtproblematik kan vara hållningsrelaterad. Kanske är det muskler som tröttas ut, för att samspelet mellan djupa stabiliserande muskler och de ytliga röreslemusklerna saknas. 

För dig kan det handla om att optimera prestation, eller få hjälp med en skada eller allmän värk. En bra start är att få ordning på din hållning.

Jobbar mycket med fötterna. Vi är skapta för att gå, stå och springa, och tyvärr är fötternas funktion bortglömd. Fötternas rörlighet och förutsättningar kommer att påverka din hållning. . Allt från kroppens förmåga till stöddämpning till viken position huvudet hamnar i.

Använder mig av enkla tester och enkla övningar för att optimera din hållning. Ofta handlar det om att de djupa stabiliserande musklerna inte utför sitt jobb som de ska. 

Du kan boka endast postural träning men för bästa resultat så är det en kombination av osteopatsik behandling och träning.