Osteopati

Det vanliga är att någon slags smärtproblematik får personer att söka sig till mig. Vid varje behandling så tar jag hänsyn till en rad olika saker, med utgångspunkten att vi är en helhet och att kroppen vill läka om rätt förutsättningar ges. 

För att förstå vem du är och vad du behöver så krävs många perspektiv. här är några exmpel på vad jag tar hänsyn till

Din biomekanik; hållningen, balans, fascia och ledfunktion.

Din cirkulation, blodflöde, lymfvätska och kärlhälsa.

Ditt nervsystem, hur din kropp tar emot och hanterar stimuli från världen. Stress och trauman.

De psykologiska och sociala faktorerna. 

Din kost och din förmåga till näringsupptag.

.

Hur går det till,

Vi ett besök så kommer du att få svara på frågor om ditt problem, din allmäna hälsa, mediciner och din historia. Därefter tittar jag på din hållning, stående. Du kommer att få sitta och ligga på behandlingsbäken. Efter en rad med olika funktionstester så behndlar jag det som av kroppen är prioriterat och stör kroppen som helhet mest. Alltså kan den med axelbesvär behöva få ordning på sitt bäcken för att ge axeln optimala förutsättningar. 

Hur många behandlingar krävs, en fråga som ofta ställs men är svår att svara på. För akuta problem ca 1-3 behandlingar och för kroniska besvär ofta fler. Ibland behövs flera behandlingar på kort tid och för vissa räcker det med en behandling per år. 

.

Vem,  

För dig som söker förebyggande behandling, för dig med ett akut eller kroniskt problem. Kan vara smärta, ledbesvär, matsmältningsbesvär, bäckenproblem, menstuationssmärtor, artros, stress, postoperativa problem, graviditetsrelaterade problem, optimera prestation, osv.